Skip to content Skip to footer

About

About Us

We’re the body and mind development center

JAJAH MINDA DIRI

PENGENALAN

Program Jajah Minda Diri merupakan satu program yang secara khususnya mempunyai element yang menyentuh dasar kejiwaan, trajektori minda, persepsi yang dapat menyumbang kepada pembaikan karakter, ,visi untuk meningkatkan jati diri individu dan seterusnya memberi impact yang positif untuk organisasi.

Program ini direkabentuk untuk memberi kesan pemulihan, pembaikan dan pembentukan semula nilai positiviti secara sistematik terutama dari segi konsep minda , kehidupan dan kualiti produktiviti yang pragmatis.

Penerapan cara cara membina lapisan ketenangan, kesabaran dan focus melalui kaedah bertafakur dan merenungi ke dalam jiwa sendiri (muhasabah diri).

File_000
WORDS OF WISDOM

We help you to develop inner peace.

Dalam keadaan sekarang, ramai yang tidak mengetahui cara-cara untuk mengatasi masalah yang mereka lalui hanya dengan menyimpan perasaan yang berbuku di dalam sehingga menyebabkan penyakit pada jasad.

Keadaan bertambah rumit bila kita dibawa arus dengan perasaan yang hanya bergantung kebahagiaan dari luaran ini membuatkan sistem jasad kita akan sentiasa mengalami perasaan dendam, ketakutan, kerisauan, kebencian, kemarahan, rasa bersalah, rasa cemburu, kecewa, menghukum diri dan orang lain membuatkan kita tidak percaya pada diri kita sendiri.

Saya telah melalui berbagai pengalaman cabaran dalam kehidupan. Salah satunya adalah saya pernah mengalami strok, dugaan dan harungan dalam pernigaan dan saya bersyukur segalanya dapat pulih dalam masa terdekat apabila saya yakin pada diri dan berserah dengan teknik yang betul.

Apabila saya dapat ilmu ini sememangnya saya berniat untuk kongsikan ilmu ini untuk semua insan yang memerlukan tidak kira dari sudut apa sahaja. Supaya kita dapat amalkan dalam kehidupan harian kita dan dapat mengenali diri kita betapa hebatnya apabila kita sentiasa bersyukur pada diri kita.

Syukur Alhamdulillah Amin.

TUAN SYED ABIB ALHABSYEE

Instructor

JOJO STRUYS

Instructor

MICHAEL

Instructor

VERGINIA

Instructor
Get Up With Us

Become more productive within your daily live

AS SAKINAH

Adalah salah satu cara mendapatkan ketenangan yang paling tinggi dalam diri kita tanpa menggunakan 5 deria daripada jasad iaitu mendengar, melihat, merasa, menyentuh dan menghidu lalu ia membantu menurunkan gelombang otak daripada tahap beta terus ke tahap theta, malah as-sakinah ini dapat menghasilakan melatonin yang banyak untuk kita membuang segala negativity dalam fikiran kita. Juga mendidik kita untuk khusyuk dalam sesuatu perkara.

PERJALANAN KEROHANIAN

Adalah menngenal pasti perkara yang telah berlaku dalam kehidupan kita untukmembuang segala kebencian, kemarahan, kerisauan, ketakutan, rasa bersalah, menghukum orang, menghukum diri dan ia lebih kepada ketenangan dan melepasakan segala yang terpendam dalam hati kita.